HONDENPORTRETTEN/DOG PORTRAITS

EEN HONDENPORTRET BESTELLEN: hoe werkt het?

Een hondenportret is een fantastische manier om je geliefkoosde dier te vereeuwigen. Het kan een leuk persoonlijk geschenk zijn aan jezelf, je geliefde, je zoon of dochter van zijn of haar 'hondenkind'.

Een traditioneel geschilderd portret is uniek: door de gelaagdheid van de olieverf, de aandacht en de vele uren werk die het kost om te maken heeft het een heel andere uitstraling dan een foto. 

Het is fijn om keer op keer geëmotioneerde klanten te zien bij de onthulling en aflevering van een portret!

Voor het portret vraag ik een foto van hoge resolutie en goede kwaliteit waarbij de hond een klare blik heeft en je ook de ware kleur en structuur ziet van de vacht. Ik moet erop kunnen inzoomen. Alleen wat ik zie kan ik schilderen! Een aantal extra foto's is altijd handig om de hond toch nog beter te leren kennen. TIP: Neem de foto op ooghoogte van de hond, laat de hond zitten of liggen en gebruik een trucje of snoepje om de aandacht te trekken. Neem de foto bij voorkeur buiten bij natuurlijk licht.

De minimum grootte van een doek voor een hondenportret voor 1 hond is 50x50cm(690eur) en vanaf dan is elke grootte mogelijk. Elk doek is in 3D met aluminium spieraam en in professioneel linnen. Bij aanvang wordt een voorschot van 10% gevraagd. Er is een levertijd van 2 à 3 maand maar deze is natuurlijk ook afhandelijk van de eventuele wachtlijst. Bestel dus tijdig je portret als het voor een bepaalde gelegenheid moet af zijn!


REVIEWS

de klant aan het woord!

Dylan Casteleyn:'Voor mijn 30e verjaardag kreeg ik van mijn ouders een portret van mijn trouwe viervoeters als geschenk. In de eerste plaats dacht ik aan een uitvergrote foto te hebben gekregen. Toen ik dichter keek, bleek het duidelijk: een levensecht portret op canvas, gemaakt door een echte artieste Sofie Van Daele. De mimiek en emotie die ze heeft neergeschilderd komt 100% overeen met de gelaatsuitdrukking van mijn honden. Een echt meesterwerk waar we nog jaren met plezier zullen op kijken.'


Sarah Panier:'Een schilderij als cadeau, dat was de insteek. Mijn eerste gedacht was: oh nee! Echt niet iets dat in ons interieur past; iets waar ik zelf veel aandacht aan besteed. Na overleg op afstand over welk formaat, gingen we uiteindelijk voor een 'master piece' in onze woonkamer. Het zou enkele maanden duren. Tot de dag dat we ons kunstwerk mochten ophalen, wist ik niet wat te verwachten.

Maar wat er op het doek stond was adembenemend! Onze dame, onze hond, onze dierbare Ellie. Zo echt vastgelegd tot in het kleinste detail alsof ze er echt bij stond! Sofie heeft ze tot in de perfectie vastgelegd zoals wij ze kennen. Nooit gedacht dat een portret me zo kon raken. Nu is ze het center, de eyecatcher in ons huis! Dankjewel lieve Sofie xxx'

Liset en Erwin Schuurman:'

'Onze Pip het kooikerhondje en onze Ava, de zwarte dame op het doek. Toen ik Sofie voor het eerst ontmoette op een beurs wist ik het zeker. Op een stuk leeg muur in huis wist ik nu wat daar kon hangen. Ik wilde onze meiden ook geschilderd hebben. Wij wilden ook graag een reebokje voor op een witte muur. Na gezellig mailcontact over de portretten en formaten is Sofie aan de slag gegaan. En toen was daar de ophaaldag, spannend! Zo mooi, zo echt, zo ontroerend, Sofie heeft precies onze meiden gemaakt zoals ze zijn. Met zoveel details. Ik kon alleen maar huilen van vreugde en ontroering. Zo fantastisch om onze 2 meiden in verf aan de muur te hebben. Elke blik erop geeft weer een kriebel. Nogmaals Dank.'

.

Inge Beckers en Stefaan Raymaekers:'Sofie heeft ons door en door verrast door een prachtig schilderij te maken van onze trouwe hond en metgezel Stella. In samenspraak met haar bepaalden we vooraf de afmetingen, de achtergrondkleur en kozen we een foto uit waarop Sofie zich zou baseren. Het resultaat is verbluffend. De gebruikte kleuren, de detaillistisch uitgewerkte vacht en de lichtinval op het doek gaven ons meteen een warm gevoel van fysieke herkenning. Zowel de persoonlijkheid als het uiterlijk van Stella werd neergezet. Wij zijn Sofie bijzonder dankbaar voor deze blijvende herinnering aan onze lieve hond.'

Kasia en Filip De Pauw: 'Als je op zoek bent naar een perfect cadeau, dan moet je bij Sofie zijn. Haar talent brengt kunst tot leven. Toen wij in juni mijn verjaardagscadeau gingen ophalen, zijn wij niet enkel warm onthaald, maar zagen wij direct de passie van Sofie uitstralen. Toen ze het doek weghaalde voor het schilderij van onze draadharige Vizsla Alfred, zeiden Filip en ikzelf onmiddellijk: dat is hij, dat is onze Alfred. De blik, de persoonlijkheid, de kleuren...alles klopte in het plaatje. We waren positief verrast en gaan zeker terug om onze draadharige teckel Maurice ook te vereeuwigen. Wij zijn Sofie en haar bezieling enorm dankbaar. Een echte aanrader. Een meesterwerkje waar we nog jaren van gaan genieten!

Hans Gaillard:Onze Max, een Engelse Springer Spaniël is nu 6 jaar oud. In die tijd zijn we enkele keren tegen werk van Sofie aangelopen. Telkens viel ons op, hoe goed  Sofie de koppen van dieren kan laten leven op het doek. Daarom hebben we besloten om ook onze Max op doek te laten vast te laten leggen. We hebben Sofie gevraagd om een portret van Max te maken. Ze heeft dat zeer treffend gedaan, enkel aan de hand van foto's. Wij zijn zeer content met onze Max aan de muur, zoals we dat al waren met onze Max in de tuin. 

Molly Windey en Dries Vierendeel: 'Wat gespannen vertrok ik samen met mijn vriend Dries naar Lovendegem. We werden er super ontvangen door Sofie en haar man Wim. Bijna vergeten dat we kwamen om Dries zijn verjaardagscadeau af te halen! Dries wist niet wat we kwamen doen in Lovendegem. Toen Sofie het schilderij liet zien waren zowel ik als Dries sprakeloos. Het was Kurt die naar ons keek! Maanden was ik aan het hopen dat ik hem zou herkennen. Het was meer dan dat, het was prachtig! Elke ochtend wanneer we nu in de living komen en het schilderij zien, krijgen we een glimlach op ons gezicht. Ik zou het schilderij zo opnieuw laten maken door Sofie maar dan nog groter! Een echte aanrader en meerwaarde in onze woonkamer!